BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Friday, August 24, 2007

PUNAH SEGALA HARAPAN.......

Entry kali ini rated 18SX.... sesiapa yang masih di bawah umur, sila tinggalkan blog ini.... ( maya korea main jauh-jauh ye, sebulan lagi baru cukup umur..hehehe )


6pm....mimi , sofie dan I berangkat menuju ke rumah jiran sebelah rumah atas memenuhi undangan party graduation anak perempuan Ummu Muhammad .. sebelum itu kami menerima kedatangan tetamu dari suweileh, Nuh dan Asyraff..dari lepas jumaat dan terus sembang sampai hampir jam 6 petang.....


Awal-awal lagi I dah pasang angan-angan nak menari habis-habisan petang dan malam ni sebab ini adalah party terakhir rasanya di bumi Jordan sebelum berangkat pulang.... menari sesama muslimat apa salahnya, sekali-sekala nak jugak tayang body yang 'cantik' dan 'mengggiurkan' ini.....




Sampai kat rumah tu, 30 saat jalan kaki dah sampai ..... sebelah pintu rumah je... ada dah beberapa jiran lain yang hadir...lagu dah terpasang ... beberapa budak-budak perempuan dah mula menari termasuk mimi..biarkanlah..memang diaorang ni suka menari.... gambar tak boleh tangkap sangat sebab anak-anak dara Ummu Muhammad semuanya bukak tudung dan pakai baju ketat-ketat , ada yang berskirt pendek dan baju nampak ketiak dan dada.... ada yang pakai baju nampak pusat dan seluar nampak pangkal pinggul.... memang anak-anak dara ni cantik-cantik belaka dan ketika keluar semuanya bertudung..so sorry guys tak de gambar yang sexy ye...


Mula-mula ummu muhammad yang start menari 'gelek'.. mak ooiiii sexy nya gelek.... tapi nampak seksa jugak sebab body makcik ni lebih kurang sama macam body ummu zaid ( I lah tu..heheh)...tapi memang power jugak gelek dia.... dengan senyuman dan geleknya yang macam penari profesioanl, liuk-lentok tubuhnya boleh tahan juga....


Lepas tu anak-anak dara pulak yang menari.... lompat-lompatnya , hentaman kakinya mengikut rentak lagu..memang banyak betul energy .... makcik-makcik lain macam tak nak menari je.... i perasan gang makcik yang kaki menari bila ada party tak hadir kali ni, samada ada hal lain atau tak dijemput...... I tunggu je kalau ada makcik yang sebaya I masuk gelanggang memang I akan ikut menari, biarlah tak ikut rentak tarian arab ( yang kurang seninya ... ).paling tidak pun I akan menari rentak joget atau zapin ke atau moden dance.....

Satu tarian arab yang mesti ada waktu party adalah tarian 'elektrik'.... tubuh digoyang dan digegarkan ke seluruh tubuh macam terkena kejutan letrik.... yang pelik tu diaorang boleh control agar bahagian dada tidak begitu ketara getarnya..... taklah nampak lucah tariannya ( untuk wanitalah, taktaulah jika lelaki lihat mungkin 'terpesona' jugak kot )... memang hairan jugak sebab bergegar dari kepala sampai kakai tapi tidak di dada.... ( cubalah buat , I buat tak jadi.... gegar satu badan... malu I )

Maghrib I minta diri kejap nak pulang solat, sofie dah tak nak pergi semula..dia ni tak minat menari... ummu muhammad siap pesan lepas solat datang semula sebab ada juadah/manisan untuk tetamu...so, lepas solat I dan mimi pergi semula dan kami dihidangkan dengan kinafah, sejenis manisan yang sedap...nyum nyum....



Malangnya tak de sesiapa pun di kalangan makcik yang hadir bangun menari.... sambil anak-anak dara tu menari , sambil tu jugak bunga api dinyalakan di luar rumah....entah berapa kali dentuman bunga api kedengaran di bahagian luar dapur rumah....(bukan bunga api yang dalam gambar..)


Sampai habis party , makcik-makcik tidak bangun menari....ohhhh...hampanya harapan nak menari bersama...punah harapan.... nak join anak-anak dara tu memang I malu....eeiii tidaklah...body I dan body diaorang.... fuhhhhhh...buat spoil tarian diaorang tu kalau I join sama....


Best memang best bila bab party di sini sebab wanita di sini diberi kebebasan bergembira bersama dan tidak diganggu oleh kaum lelaki..... sebab tak dapat menari masa party tadi now I nak pasang lagu gelek arab nak menari sendiri...bye...bye......


(baru start menari sofie dah siap tergelak...tak sporting betul dia ni lahhh!!! )


17 comments:

wewr said...

wahahahahaahaaa.....

tercungap2 gelak....ambik nafas...ambik nafas...sebelum be the first to comment...

kikiki...

adeh...tak tau nak cakap apa...anyway, thanks a lot jamu kami tadi...memang kelaparan dan bosan duk sweileh...

hm hm...entri kali ni memang betul 18SG...bukan 18sx dah...hihi...(sebab ada senjata api...)

maaf la ye kacau mkcik ketika tengah penat baru lepas kemas... kalau sudi, kami datang kacau lagi...hihi...

Kak Elle said...

rina hampa I membaca ingat you bergelek sampai pagi....hahaha

Cat Cat said...

Kak Rina,
Kalau malu nak menari, bersilat aje. Kasik anak2 dara semua ternganga... HAHAHA!

suweileh family said...

Keh...keh...keh...memang gelihati.Sian betul harapan tinggal harapan jer ekk.

Jom kita pakat menari petang ni.

loveujordan said...

wewr,

dah teak mesti you gelak besar sebab semalam memang beria makcik cakap nak pergi party nak menari..... frust betul ..enth kenapa makcik2 lain tu 'mogok' menari.... kalau betul lah... anyway enjoy jugak tengok anak dara tu gelek...

kalau sudi datanglah lagi petangnya dengan gang suweileh family pulak, time tak pasti tapi petang katanya... :)


+++++++++++++++


kak elle,


menari tak habis satu lagu pun... janji dapat tiru gaya arab tu menari.... kalau partner dengan kak elle ke, boleh menari sampai sakit satu badan baru berenti.. I yang henti dulu kot..hehehe.

loveujordan said...

cat cat,


agaknya kalau akak silat, habis cabut lari diaorang semua, tak jadi party sebab malazia mengamuk....



+++++++++++++++++


suweileh family,


haaa nak ajak orang menari , yang 'pakwe-pakwe' tu kena duk luar rumah, dilarang masuk... amacam boleh jadi tak gamaknya ???

datang ye jangan tak datang, dah beli biskit romba banyak ni cicah teh arab..hehehehe.

hazimin said...

salam makcik,

lucu2..kalau x sure kalah penari nile..takpun barbarian-moroccan dance..:D..suweileh famili udah ngajak tuh.. keh keh (mcm2)

ZLAA said...

Wow! bestnya. I pun teringin nak belajar menari gelek...

J.T. said...

Hi Sarinah

I hope you had a good gelek. It is amazing, isn't it, that they can shake all over except the dada part? It is the art of the dance, like most dance moves. I bet if men saw that dance, they would get all excited. Good reason not to have them in the same room! hahaha

Take care. :)

J.T. said...
This comment has been removed by the author.
J.T. said...

Sorry, that was me who deleted the comment. I clicked twice (impatient lah). :)

D said...

18SX yang nak baca lagi... pandai akak mengumpan yek?!

wewr said...

hihi...

sonotnye yus balik...maaf la ye tak dapat gi petang smlm....
(kdg2 bujang ni perlu masa untuk bersendirian juga sesama mereka...hihihi)

dah lepas 25hb...syria tak jadi gi...huhu...

PrinCeSS said...

haha sian2 mesti frust gile x dpt nari..
teringat minah2 arab yang 'kena' letrik..cam x de seni je nari..hihi

loveujordan said...

hazimin,

kelakar memang kelakar sebab dah teringin nak enjoy menari dengan makcik-makcik arab... bila lagi nak bergelekkan...

thanks for the delicious recipe, suweileh family siap tapau lagi :)


++++++++++++++


zlaa,

haa ada party arab kat sana, join lah sekali, enjoy gelek-gelek :)

loveujordan said...

jt.,

So glad to hear from you..miss you !

It's difficult to perform that 'electric' dance , not many can do it.... that gelek dance ...wowww.... if hubby sees me gelek like that.... he'll take a week off just to be with me ..hehhe...or he'll say... " I can't see your belly... this is 'butt dance' not belly dance..."

have a nice sunday !!

loveujordan said...

d,

saja je... mana ada budak bawah 18 baca my blog... hehehe.



++++++++++++++


wewr,


seronoklah gang bujang dah balik... mesti banyak cerita panas yang dibawa balik..salam pada yus.. enjoy your bachelor's get together :P


+++++++++++++++


princess,

nasib baik cik sofie tak joget like you did last time... joget melayu ikut lagu arab...fuhhh hebat !!